Fotoalbum

Bilde fra en kunstterapeutisk prosess

Fellesbilde og collage i bakgrunnenKunstterapi er en psykoterapeutisk metode hvor man tar i bruk det kreative utrykket som støtte til den terapeutiske prosessen.

Formålet er å invitere de skapende uttrykkene  inn i en terapeutisk samtale så vi får flere muligheter til å lære å kjenne oss selv.

På den måten får vi et mere nyansert bilde av den samlede problematikken og de ressursene som er tilstede.

 Vi kan velge å arbeide videre i forskjellige retninger, alt etter hva det enkelte menneske har bruk for. Karakteristisk for kunstterapien er at det som tillbys det enkelte menneske ikke er definert på forhånd.

 I stedet tilbys rom for forskjellige former for kreativ utfoldelse som: Maling,dans,modellering, psykodrama, intuitiv skriving, collage, bruk av drømmer o.l.
Resultatet av utfoldelsen kan til en viss grad analyseres og føre til selvinnsikt. Dette beskriver kunstterapiens to føtter.
  Den   ene foten er i den kreative utfoldelsesprosessen, mens den andre er i analysedelen, som er terapeutisk. Begge prosessene inneholder muligheten for en fornyet selvforståelse. 
Det ubevisste bringes til bevissthet og integreres. Dette får oss til å føle oss hele.

Nyeste kommentarer

26.11 | 21:33

Så spennende Astrid! Flott side. Blir spennende å følge med. Klem

26.11 | 20:45

Dette blir spennende og lærerikt kurs gleder meg til å jobbe kunstterapeutisk
klem fra Anita

23.02 | 23:23

Takk skal du ha May Britt. Det var fint å høre at du likte siden :) Og livet er jo så spennende når vi dykker dypere inn i livets mysterier..

13.02 | 13:44

Flott side Astrid og spennende vinkel til Livet!